Van blanco vel naar onafhankelijk expeditievoertuig

Blissmobil

Technisch ontwerp en project management

Innovatieve expeditievoertuigen waarmee je grote (wereld)reizen kunt maken. Ter grootte van een vrachtcontainer, onafhankelijk van truckonderstel, en met doordachte energievoorziening en waterzuiveraars zodat je elk continent te baas kunt. Een topondernemer zag hier een gat in de markt. Ik werkte mee aan het technische ontwerp van de home unit en de opzet van het nieuwe bedrijf.

We begonnen met een blanco vel (en een fles wijn) aan de keukentafel. Sterkte, gewicht, materialen, indeling … alles moest nog bepaald worden. Naast uitwerking van het ontwerp zocht ik in opdracht een productiehal, machines, leveranciers en bekwaam personeel om de eerste prototypes te realiseren. Kortom: een heel uitdagend project waarin alles samenkwam.

Het was een ontdekkingsreis om anderhalf jaar lang samen te werken met deze zeer ervaren ondernemer. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de markt met verschillende typen voertuigen. Maar aan de basis staat nog steeds het oorspronkelijke ontwerp. Daar ben ik trots op.