Over Sébastien

Technisch adviesbureau Sébastien’s wordt gerund door Sébastien Mairey, een enthousiaste senior werktuigbouwkundig ingenieur met een zeer analytische blik, creatieve denkwijze, en autodidactisch vermogen dat wordt toegepast op uiteenlopende technische vraagstukken.

Sebastiens technisch advies

Interdisciplinaire expertise

Als ingenieur met ruim 25 jaar ervaring in alle facetten van de werktuigbouw zoals het maken, simuleren, analyseren en begeleiden van projecten ben ik breed en interdisciplinair inzetbaar. Mijn expertise beslaat verschillende domeinen, waaronder energie en duurzaamheid, design en maakbaarheid, utiliteit en  installaties. Als werktuigbouwkundige bedenk, ontwerp, en realiseer ik nieuwe producten en processen, en analyseer, verbeter en optimaliseer ik bestaande technieken.

Sebastiens technisch advies

What you see is what you get

Klanten en collega’s zien mij als vriendelijk, loyaal, constructief, en what you see is what you get. Ik spreek de taal van verschillende lagen in een organisatie, van topondernemers tot medewerkers op de werkvloer, en ben in staat om complexe vraagstukken inzichtelijk te maken, in concrete woorden uit te leggen, en te vertalen naar creatieve aanbevelingen.

Sebastiens technisch advies

Technisch nieuwsgierig

Opgegroeid tussen de houtkrullen en oldtimers werd mijn technische nieuwsgierigheid al vroeg aangewakkerd. Mijn vader had een grote schuur waarin hij van alles bouwde. Van het verlijmen van spanten voor een houten zeilsloep en ontwerpen van scheepsschroeven tot het restaureren van auto’s en het eigenhandig bouwen van een finnhouse. Hij maakte voor ons radio’s met flitsende lampjes en wensballonnen van zijdevloeipapier.

Sebastiens technisch advies

Van nature analytisch

Door zelf al op jonge leeftijd te experimenteren met het maken van producten heb ik op een natuurlijke manier leren analyseren. Zo transformeerde ik op 14-jarige leeftijd een supersoaker tot een vlammenwerper. Dit werkte heel goed, tot het moment dat het apparaat begon op te lossen door de benzine. Hiervan leerde ik dat je ofwel het materiaal moet vervangen, of andere brandstof moet gebruiken. De learnings van dit soort trial and error momenten aangevuld met scholing bieden brandstof om technische problemen (en brandwonden) te voorkomen of op te lossen.